Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Ghimpu trece în opoziție

22 apr. 2013,, 15:35   Politică
4510 2
Foto: inprofunzime.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susține că formaţiunea sa ar putea trece în opoziţie, dacă va fi votat noul guvern și liberal-democratul Vlad Filat îl va conduce. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă.

"Da, ei pe noi ne trec în opoziţie. Nu are dreptul nici preşedintele să înainteze aşa un candidat, şi nici PD să-l voteze. Eu sînt mai puternic în opoziţie", a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu.

De asemenea, liderul PL a spus că, după ce Vlad Filat a denunțat acordul AIE-2, fiecare partid se ocupă cu propria sa activitate.

“Eu rămîn fidel statului de drept şi democratic, unde să fie prioritară legea. Vrem să fie daţi jos corupţii şi hoţii. Noi putem să acceptăm să cumpăram cuiva un fluier să cînte, dar la contrabas este prea mult”, a mai spus Ghimpu.

Menționăm că liberalii au refuzat să fie parte a negocierilor privind crearea AIE-3, pînă cînd PLDM nu va înainta un alt candidat la funcția de premier. Totodată, și PCRM este contra candidaturii lui Filat la funcția de premier.

În același timp, deputații din grupul reformator al PL, dar și democrații care au votat pentru demisia lui Filat, continuă negocierile privind crearea noului guvern.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?