Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

În Moldova a fost constituit Partidul Forța Poporului, condus de Nicolae Chirtoacă. VIDEO

21 apr. 2013,, 15:40   Politică
11848 1
Foto: noi.md
Decizia privind constituirea Partidului Forța Poporului a fost luată, astăzi, în cadrul Congresului, la care s-au întrunit membrii partidului din mai multe organizații teritoriale.

În cadrul Congresului a fost aprobat programul politic și statutul și au fost constituite toate organele de conducere ale formațiunii.

De asemenea, președinte al PFP a fost ales Nicolae Chirtoacă, iar în calitate de vicepreședinți au fost aleși juristul, fostul avocat parlamentar, Constantin Lazăr, profesorul universitar, Constantin Ciorbă, juristul, specialistul în domeniul agriculturii, Alecsandru Slusari, fostul procuror, avocatul Pavel Midrigan, președintele Asociației Militarilor în rezervă în RM, Eduard Roșca.

Președintele PFP, Nicolae Chirtoacă, susține că “apariția pe scena politică a unui nou partid este expresia necesității obiective de a răspunde în mod adecvat și energic sfidărilor generate de oligarhizarea regimului politic și economiei Republicii Moldova. Doctrina partidului este social liberală”.

“Noi am constituit principiile noastre de care se va ghida formațiunea politică, plecînd de la idealurile libertății, unei societăți moderne, unei societăți care în mod inevitabil se va integra în Europa prin finalizarea reformelor. Iar finalizarea reformelor însemnă un stat eficient, combaterea corupției și constituirea unui stat de drept în care va domina principiul supremației legii”, a spus Nicolae Chirtoacă.

Partidul Forța Poporului se poziționează în centrul eșichierului politic, iar doctrina social-liberală reprezintă fundamentul doctrinar al identității politice al formațiunii. În present, din cadrul formațiunii fac parte peste 4500 de membri.

În cadrul unui interviu acordat pentru NOI.md, Nicolae Chirtoacă a vorbit despre obiectivele strategice pe care și le propune partidul, printre care se numără promovarea adevăratelor reforme democratice, consolidarea statului moldovenesc, stabilizarea situației social-economice ș.a .


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?