X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

“Reformatorii PL” îl vor vota pe Filat pentru a rămîne în Parlament – declarație

17 apr. 2013,, 12:20   Politică
4317 4
Foto: noi.md
Deputații excluși din Partidul Liberal vor vota candidatura lui Vlad Filat la funcția de prim-ministru al Moldovei, pentru a rămîne în Parlament. Declarația a fost făcută pentru NOI.md de către fostul viceministru de externe, expertul politic Valeriu Ostalep. Potrivit lui, în cazul în care deputații “reformatori din PL” nu ar vota, ar exista riscul alegerilor anticipate, iar în cazul declanșării alegerilor, cei 7 deputați PL cu siguranță nu ar avea șanse să fie înaintați în calitate de deputați pe lista PL-ului.

“În cazul anticipatelor, Ghimpu ar putea să nu-i propună în listă, dar dacă i-ar propune, nu-i exclus că nu ar trece, fiindcă perspectivele PL sînt dubioase pentru următorul parlament. Oamenii aceștia, fiind slabi și trădători, au de gînd să se orienteze spre Filat, că acesta are șanse să mai obțină vreo 10 mandate”, susține Ostalep.

Fostul viceministru nu exclude că scindările din PL au avut loc cu implicarea liderului PLDM, Vlad Filat. “Filat, la timpul lui, s-a jucat cu AMN și din ea nu a rămas absolut nimic. Probabil, a hotărît să aplice aceeași metodică și în cazul PL, avînd în vedere că din spusele lui Mihai Ghimpu reiese că cei excluși din partid sînt oameni foarte slabi, cu care poți lucra ușor”, a spus Ostalep.

Deși nu exclude că noul guvern ar putea fi format, Ostalep este sceptic în legătură cu viitorul acestuia, deoarece, actualmente, în Parlament nu există o majoritate parlamentară ca să-l susțină.

„Ei, azi, vor vota, mîine nu vor vota. Ce, asta-i guvernare? Dacă ea se ține pe ațișoare. Filat acuza pe alții că este păpușar, dar văd că cu asta se ocupă el mai mult. Filat vrea să-și perpetueze aflarea în funcția de prim-ministru, pentru că el vrea să meargă în alegeri anticipate de pe poziții administrative ca prim-ministru, dar nu ca om dat afară”, a spus Ostalep.

Șapte deputați din PL și alte persoane de răspundere au anunțat că vor reformarea partidului și convocarea Consiliului Republican al PL pentru a alege un alt președinte.
În scurt timp, cinci dintre aceștia au fost excluși din PL, iar liderul PL, Mihai Ghimpu, i-a acuzat de trădare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?