X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Un interpret, condamnat la 3,5 ani de închisoare pentru insultarea regelui

23 feb. 2017,, 21:00   Externe
2509 0

Adunarea Națională a instanței spaniole l-a condamnat pe rapper-ul Jose Miguel Arenas, cunoscut sub pseudonimul Valtonyc, la 3,5 ani de închisoare pentru calomnie, insultarea regelui și sprijinul terorismului.

Acest fapt a fost comunicat miercuri, 22 februarie, de către ziarul El Mundo.

Se menționează că spaniolul în vîrstă de 24 de ani a compus anterior și a interpretat un cîntec care conținea limbaj ofensator în adresa monarhului Juan Carlos I, care în 2014 a abdicat în favoarea fiului său, Filip al VI-lea. Rapper-ul și-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru gruparea teroristă bască ETA, transmite TASS.

În cadrul audierilor Valtonyc, care se califică drept un poet care a atins teme provocatoare, a recunoscut că este autorul cîntecelor și le-a distribuit pe YouTube. Totodată, rapper-ul a declarat că nu și-a propus să umilească pe cineva, ci numai să transmită un sens metaforic prin creația sa.

Avocații au luptat pentru achitarea lui, invocînd dreptul la libertatea creației și cel de exprimare. Instanța a reamintit că dreptul la libertatea de exprimare este limitat, atunci cînd acesta intră în conflict cu alte drepturi constituționale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?