Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ceban a spus de ce el este mai bun decît Ghimpu

9 feb. 2017,, 14:10   Politică
12531 15

Ion Ceban a avut o reacție dură la atacurile reprezentantei Partidului Liberal (PL).


Un schimb de replici a avut loc după ce președintele fracțiunii socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban, care face parte din Aparatul Președintelui Igor Dodon l-a criticat dur pe primarul general și vicepreședintele PL Dorin Chirtoacă, relatează NOI.md.

Aleasa locală din partea PL Mariana Lungu s-a arătat indignată de faptul că Ion Ceban a calificat drept neîntemeiată învestirea lui Dorin Chirtoacă cu împuterniciri extinse. „El consideră că împuternicirile extinse îi permit să acționeze așa cum îi place. Noi ne-am convins că acest lucru a fost o portiță de scăpare pentru justificarea neglijenței și iresponsabilității lui de care el iarăși a dat dovadă, deoarece el nu s-a prezentat la dezbaterea proiectului bugetului municipal pe anul 2017”, a declarat președintele fracțiunii socialiștilor.

În replică reprezentanta PL i-a spus lui Ceban că el nu trebuie să se preocupe de chestiunea privind învestirea primarului general cu împuterniciri. „Sînteți un purtător de cuvînt ordinar al președintelui Moldovei și nu trebuie să decideți în locul Parlamentului cum se descurcă Chirtoacă cu împuternicirile sale și dacă acestea urmează să fie extinse sau diminuate. Dacă Parlamentul a decis așa, rezultă că primarul general se descurcă bine”, a menționat Lungu.

Liderul fracțiunii socialiștilor a avut de spus ultimul cuvînt. „Vreau să vă atenționez că toți cei prezenți sînt, în primul rînd, consilieri municipali. Dar eu voi comenta cuvintele dumneavoastră. Mai bine să fii purtătorul de cuvînt al președintelui ales de popor decît purtător de oale la majoritatea parlamentară, ca Ghimpu”, a conchis Ion Ceban.

Reamintim că la 26 ianuarie Ion Ceban a declarat că demisionează din postul de purtător de cuvînt al Președintelui, explicînd că va face parte din Aparatul Președintelui Igor Dodon. El a spus că nu dorește să încalce legislația care-i interzice să cumuleze funcțiile în diferite instituții publice.

La ședința Consiliului municipal din 2 februarie Ceban a confirmat că va continua să fie în fruntea fracțiunii socialiștilor și să lupte cu corupția din administrația capitalei conduse de Dorin Chirtoacă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?