X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Bunăstarea copiilor, în vizorul a patru ministere (VIDEO)

7 feb. 2017,, 13:05   Societate
2219 0

Începînd de astăzi, bunăstarea copiilor a devenit cea mai importantă prioritate pentru patru ministere din Republica Moldova.


Vorbim aici despre Acordul de colaborare în acest domeniu semnat de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Interne, informează NOI.md.

Acordul de colaborare pentru bunăstarea copiilor va pune bazele unificării și coordonării eforturilor tuturor factorilor de decizie și a specialiștilor care activează în sectoarele educație, sănătate, ordine publică și asistență socială din țară, în vederea asigurării bunăstării pentru fiecare copil din Republica Moldova.

„Vom acorda tot sprijinul necesar colegilor la nivelul autorității publice centrale și celor care urmează să implementeze cadrul național de politici, în așa mod ca să excludem la maximum numărul copiilor aflați într-o anumită situație de risc. Îmi doresc foarte mult ca prin semnarea acestui memorandum să fim mai eficienți și, înțelegînd că este o luptă pe termen lung, să ne dorim succese nouă și celor care vor implementa acest acord”, a declarat ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan.

Potrivit ministrului Educației, Corina Fusu, acest proiect este unul pilot deocamdată și se va focusa pe trei raioane: Ungheni, Fălești și Călărași. „Respectarea și promovarea drepturilor copilului și bunăstarea acestora este una dintre prioritățile de bază ale Ministerului Educației. Împreună am mai realizat proiecte și sînt convinsă că și acesta va fi unul de succes, care va încununa toate eforturile noastre”, a afirmat Fusu.

„Acest proiect este o inovație pentru Republica Moldova și ne dorim să devină parte a politicilor sociale pe care le implementăm noi, să avem un sistem bine punctat și accesibil tuturor copiilor. Ne dorim ca acest acord să aducă beneficii reale copiilor și familiilor din țară”, a subliniat ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș.

La rîndul său, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a menționat: „Acolo unde asigurarea condițiilor de bunăstare a copilului este determinată ca prioritate națională, iar serviciile universale reprezentate de ministerele semnatare ale Acordului conlucrează și comunică între ele, intervenția promptă a specialiștilor este capabilă să prevină eficient apariția sau agravarea situațiilor de risc”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?