X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Plahotniuc: Cetăţenii au nevoie de o clasă politică mai competentă

7 feb. 2017,, 12:45   Politică
7067 9

Luni, la Chişinău s-a desfăşurat şedinţa Comitetului Internaţionalei Socialiste pentru CSI, Caucaz şi Bazinul Mării Negre, cu participarea secretarului general al acestei organizaţii internaţionale social-democrate, Luis Ayala.

Potrivit unor surse din cadrul Partidului Democrat, care este unicul partid din Moldova membru al Internaţionalei Socialiste şi care a organizat forumul, participanţii la eveniment au discutat promovarea agendei social-democrate în ţările regiunii, agendă bazată pe dezvoltarea economiei, asigurarea păcii în regiune, a democraţiei şi libertăţilor pentru cetăţeni.

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a declarat la şedinţă că "PDM rămîne ferm angajat în proiectul european de dezvoltare a Republicii Moldova şi pune accent pe ideea reformării clasei politice".

"Credem că cetăţenii au nevoie de o clasă politică mai competentă şi mai responsabilă. Ştim bine că moldovenii au aşteptări foarte mari de la noi, pentru că sîntem principalul partid de guvernare. În ianuarie 2016 ne-am asumat un program de guvernare extrem de ambiţios şi am reuşit să demonstrăm, prin rezultate concrete, că putem răspunde aşteptărilor oamenilor. Vom continua să guvernăm în aceeaşi manieră – cumpătat, ferm, eficient", a declarat el.

Potrivit liderului democraţilor, PDM "promovează o politică de bună vecinătate în regiune.

"E foarte important să contribuim permanent la colaborarea şi buna înţelegere dintre state. Aici este binevenită platforma pe care ne-o oferă Internaţionala Socialistă. Contăm în continuare pe susţinerea Internaţionalei în promovarea demersurilor noastre externe", a punctat Plahotniuc.

La rîndul său, secretarul general al Internaţionalei Socialiste, Luis Ayala, a afirmat că organizaţia pe care o reprezintă este deschisă pentru colaborare cu partidele de orientare social-democrată din întreaga lume.

"Avem multe provocări cărora trebuie să le facem faţă. Lucrăm foarte mult pentru a promova agenda social-democrată în regiune, pentru a asigura respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale. În unele ţări este complicat, dar avem şi reuşite, cum este în Republica Moldova. Aici avem o colaborare intensă cu PDM, formaţiune care luptă pentru social-democraţie şi care înregistrează progrese în această direcţie", a afirmat Luis Ayala.

La reuniunea Comitetului participă reprezentanţi ai Internaţionalei Socialiste din şapte ţări din regiune şi deputaţi din Parlamentul European. Evenimentul precede Congresul Internaţionalei Socialiste, ce va avea loc în Columbia, în luna martie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?