Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4069

Ministerul Agriculturii implementează un nou proiect pentru susţinerea producţiei agricole. Vezi ce presupune

8 apr. 2013,, 09:30   Societate
2761 0
Foto : noi.md
„Îmbunătățirea managementului riscului pentru agricultorii din Moldova” – așa se numește noul proiect care a fost implementat de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, cu titlul de experiment, în cîteva gospodării agricole din nordul ţării. Proiectul are drept scop susținerea producţiei agricole.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, datorită noului proiect, veniturile producătorilor de fructe și legume vor crește „prin utilizarea mai bună a resurselor în domeniul protecției plantelor, irigării și fertilizării”.

Proiectul prevede instalarea unei rețele de stații meteorologice, capcane electronice de insecte, senzori de umiditate a solului, prin intermediul cărora va fi furnizată informaţia, în baza ei producătorii urmînd a identifica soluții optime privind irigarea, fertilizarea și protecția plantelor.

Se așteaptă ca rezultatul acestui proiect să fie „producerea alimentelor de înaltă calitate pentru export și piața locală, sporirea productivității și reducerea costurilor prin utilizarea rațională a apei pentru irigare”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?