Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Calmîc a relatat despre planurile de privatizare pe anul 2017

31 ian. 2017,, 15:15   Economie
2912 1

Pe parcursul anului 2017, în Moldova vor fi organizate cel puțin trei runde de privatizare în cadrul cărora vor fi expuse atît obiecte propuse anterior spre vînzare, cît și obiecte noi proprietate publică.

În plus, în baza proiectelor individuale, spre privatizare ar putea fi propuse companii mari din domeniul sectorului energetic, comunicațiilor, aviației etc.

Anunțul a fost făcut de către vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, în cadrul unei conferințe de presă, relatează NOI.md.

El a menționat că, potrivit legislației în vigoare, prețul inițial al obiectelor propuse anterior spre vînzare, dar care nu și-au găsit cumpărătorul, va fi redus. Este vorba, în special, despre vînzarea pachetului de acțiuni proprietate publică prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei. Octavian Calmîc a spus că concursurile de privatizare, după cum se preconizează, vor avea loc în martie, mai-iunie și la finele acestui an.

Totodată, după cum a specificat ministrul Economiei, activele publice mari și importante, în special companiile din domeniul sectorului energetic, comunicațiilor, aviației ar putea fi propuse spre privatizare în acest an, în baza proiectelor individuale care vor fi coordonate cu experții naționali și internaționali. Ultimii vor acorda, de asemenea, asistență în evaluarea acestor active.

Ministrul Economiei a spus că în prezent experții naționali lucrează asupra listei de obiecte proprietate publică care vor fi incluse în noua listă pentru privatizare.

Anterior Octavian Calmîc a menționat că în paralel cu pachetele de acțiuni proprietate publică în SA „Tutun-CTC”, „Barza Albă”, „Floare Carpet” și alte întreprinderi care au fost expuse spre vînzare la Bursa de Valori a Moldovei anul trecut, dar nu au fost vîndute, în anul 2017 se preconizează să se expună la vînzare încă un șir de active mai atractive care încă nu au fost expuse la vînzare, în special, RED-Nord, RED-Vest, CHE Costești-Stînca, „Air Moldova” și „Moldtelecom”. Potrivit lui, va fi efectuată expertiza pentru selectarea celei mai reușite formule de privatizare și obținere a unui preț mai avantajos pentru acțiunile statului în companiile nominalizate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?