X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Tudor Balițchi, chemat la CNA în dosarul microbuzului „donat” de Filat unei familii

3 apr. 2013,, 15:47   Societate
5044 1
Foto: inprofunzime.md
Directorul general al Serviciului Vamal, Tudor Balițchi, a fost citat la Centrul Național Anticorupție, unde va fi audiat în calitate de martor în dosarul microbuzului donat de premierul Vlad Filat unei familii cu 15 copii din Sîngera. Acesta este așteptat să se prezinte în fața ofițerilor CNA luni, 8 aprilie, relatează NOI.md.

Dosarul în acest caz a fost pornit la începutul lunii martie, cînd vicepreședintele „East Auto Lada”, Ion Spătaru, a depus o plîngere potrivit căreia secretarul adjunct al Cancelariei de Stat, Eduard Bănăruc, a luat de la firmă microbuzul și a uitat să-l achite.

Potrivit lui Spătaru, după ce a solicitat banii, atît Bănăruc, cît și șeful Vamei, Tudor Balițchi, au început să preseze compania, blocîndu-i practic toată activitatea de import. Eduard Bănăruc a fost deja audiat de ofițerii Anticorupție în acest dosar, la data de 25 martie.

Microbuzul de model „Iveco” a fost într-un final achitat de către „Centrul Naţional pentru Transparență și Drepturile Omului”, condus de Mircea Eșanu, soțul fostului șef al Departamentului Știri de la Moldova 1, Liliana Vițu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?