X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Cum vor fi cheltuiți banii oferiți de Germania

25 ian. 2017,, 10:00   Societate
3148 5

Germania va oferi 10 mil. euro pentru proiecte de modernizare a sistemelor de aprovizionare cu apă a localităţilor din sudul Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei de Dezvoltare Rurală Sud, banii vor fi oferiţi de Guvernul Germaniei sub formă de grant prin intermediul Agenţiei pentru Cooperare Internaţională (GIZ), care va asigura controlul asupra realizării proiectelor şi utilizării banilor.

Experţii GIZ au desfăşurat deja mai multe întrevederi de lucru cu reprezentanţii consiliilor raionale din Căuşeni, Cimişlia, Basarabeasca, Leova, Ştefan Vodă, Cantemir şi Cahul. Astfel, a fost elaborat un program care ţine cont de resursele umane necesare pentru realizarea proiectelor, a fost stabilit gradul de cooperare la nivel regional.

Unul dintre proiectele planificate va fi construcţia apeductului Cahul-Lebedenco-Găvănoasa-Vulcăneşti, care va fi susţinut financiar şi de Guvernul Elveţiei. Proiectul are un buget de 2,2 mil. euro.

Celelalte proiecte aprobate vor fi prezentate pe 26 ianuarie, la şedinţa Consiliului pentru dezvoltare regională Sud la care va participa ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca, precum şi reprezentanţi ai GIZ.

Investiţiile germane în dezvoltarea sistemului de aprovizionare cu apă şi sanitaţie la sudul Moldovei au fost oferite şi mai devreme. De exemplu, în iulie 2016, banca germană KfW a acordat un grant în valoare de 12 mil. euro pentru reconstrucţia apeductului de la Cahul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?