X 
Arşiţa stiri: 160
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Ce a promis Scholz Ucrainei

11 iun. 18:45   Externe
2665 1

Germania va transfera în următoarele luni Ucrainei sisteme de apărare aeriană, rachete și muniție pentru a proteja infrastructura critică.

Acest lucru a fost declarat de cancelarul german Olaf Scholz în timpul unei conferințe la Berlin privind restaurarea Ucrainei, relatează RBC-Ucraina.

„Vom furniza Ucrainei cel de-al treilea sistem de apărare aeriană Patriot, IRIS-T, instalații Gepard, rachete și muniție, toate acestea vor merge în următoarele luni și săptămîni”, a spus Scholz.

El a spus că Germania trimite mai multe sisteme de apărare aeriană, rachete și muniție pentru a consolida apărarea Kievului împotriva unui val de atacuri asupra orașelor și a infrastructurii critice.

„Cel mai bun tip de renovare este cea care nu ar trebui să aibă loc deloc”, a spus Scholz.


În declarațiile sale de deschidere de marți, Scholz a subliniat importanța capitalului privat în efortul de redresare, spunînd că „trebuie să fie și fezabil din punct de vedere economic”.

"Cei care se implică într-un stadiu incipient, își dezvoltă și își extind relațiile economice cu Ucraina acum, vor fi în avangarda. În numele industriei germane, pot spune că fac asta", a spus Scholz.

El a declarat acest lucru delegaților, în special președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și prim-ministrului olandez Mark Rutte.

În discursul său, Scholz a confirmat și sprijinul pentru posibila aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană.

„La cîteva luni după începerea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, am făcut împreună o promisiune fermă Ucrainei: viitorul Ucrainei este în UE”, a spus el, menționînd că promisiunea rămîne în vigoare.

Un purtător de cuvînt al Ministerului german de Externe a declarat că o serie de declarații de intenție și acorduri de sprijinire a reconstrucției vor fi semnate în timpul conferinței de la Berlin.

Guvernul german și Comisia Europeană vor semna un acord pentru creșterea finanțării pentru Centrul de răspuns global pentru Ucraina la 75 de milioane de euro.

Inițiativa a plătit pentru achiziționarea de echipamente ucrainene pentru deminarea orașelor și satelor, precum și pentru protejarea centralelor nucleare și menținerea surselor de energie după atacurile asupra centralelor electrice.

3
0
0
1
51

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав