Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Relațiile economice moldo-germane, discutate la Berlin

11 iun. 20:15   Economie
3411 0

Modalitățile de extindere a cooperării moldo-germane în domeniul economic și comercial au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean și ministra federală pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a Germaniei, Svenja Schulze.

Întrevederea a avut loc în contextul participării premierului la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei, desfășurată la Berlin.

Premierul a salutat extinderea conexiunilor de transport aerian între Republica Moldova și Republica Federală Germania care contribuie la o mai mare accesibilitate și conectivitate pentru cetățenii celor două state. Începînd cu 1 mai 2024, compania aeriană germană „Eurowings” operează zboruri care leagă Chișinăul cu orașele germane Köln și Stuttgart. De asemenea, compania aeriană Lufthansa a relansat ruta directă Chișinău-Frankfurt-Chișinău, care și-a reluat operațiunile pe 29 aprilie curent, cu o frecvență de 4-5 zboruri pe săptămînă.

Dialogul s-a mai axat pe proiectele comune ale celor două țări, dar și pe prioritățile Republicii Moldova în calea sa de aderare la Uniunea Europeană. De asemenea, în cadrul discuțiilor, oficialii și-au exprimat hotărîrea de a sprijini în continuare Ucraina și redresarea social-economică a acesteia. În acest sens, șeful Executivului a îndemnat companiile germane să investească în Republica Moldova, inclusiv pentru a accelera procesul de reconstrucție a țării vecine.

Germania este unul dintre principalii parteneri comerciali ai țării noastre, în anul 2023 fiind a cincea în topul schimburilor comerciale ale Republicii Moldova. Totodată, peste 400 de companii autohtone beneficiază de investiții germane, contribuția totală constituind 894 milioane de lei, fiind create mii de locuri de muncă pentru cetățenii moldoveni.

3
0
0
4
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?