X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Marin Livădaru: Moldova are nevoie de o organizaţie care să promoveze interesele fotbalului profesionist

1 apr. 2013,, 16:48   Societate
4072 1
Foto: europalibera.org
"Moldova are nevoie stringentă de o organizaţie care să promoveze interesele fotbalului profesionist", a declarat luni în cadrul unei conferinţe de presă la Agenţia "Infotag", managerul clubului de fotbal "Iskra-Stal" şi al companiei FEIRA GROUP, Marin Livădaru. El a spus că, împreună cu persoanele sale de încredere, a elaborat, pe parcursul a opt luni de zile, iniţiativa de formare a Ligii Profesionale de Fotbal.

"Noi am informat despre acest lucru conducerea Federaţiei de Fotbal a R.Moldova, în persoana domnului Pavel Ciobanu. Am avut înţelegere din partea dumnealui, însă, în alt anturaj – respingere. În opinia mea, motivul constă în faptul că posibila apariţie a Ligii Profesionale de Fotbal ar putea schimba serios echilibrul de forţe şi situaţia în genere în mediul fotbalistic din Moldova", a opinat Livădaru.

El mai consideră că Liga Profesionistă de Fotbal nu va afecta în nici un fel activitatea Federaţiei de Fotbal din Moldova. "Noi sîntem preocupaţi de diferite sfere ale fotbalului. Federaţia de Fotbal din Moldova reprezintă fotbalul în masă, pregătirea specialiştilor, dezvoltarea infrastructurii la nivel de raioane. De cealaltă parte, Liga Profesională de Fotbal se va ocupa de fotbaliştii care au decis să-şi facă o carieră în domeniu. Şi asta se va extinde doar la nivelul a 12 cluburi din divizia naţională", a spus Livădaru.

El a menţionat că fondarea unei astfel de structuri este caracteristică pentru majoritatea statelor din Europa, indiferent de nivelul de dezvoltare economică.

În opinia lui Livădaru, Liga ar putea soluţiona o problemă extrem de gravă pentru Moldova, cum ar fi restabilirea stadioanelor în cele 32 de raioane din ţară.

"Bugetul pentru anul 2013 prevede pentru tineret, sport şi artă 335 mil. lei. Este ridicol, însă şi această cifră pentru sport a fost redusă pînă la 80 mil. lei pe an. Consider că se poate şi trebuie de vorbit cu Guvernul despre reabilitarea tuturor stadioanelor. Este vorba doar despre o recalculare a cheltuielilor pentru construcţiile sportive. Atunci cînd domnul ministru de Interne, Dorin Recean, a organizat atestarea colaboratorilor de poliţie, fiecare al doilea dintre ei nu a susţinut proba fizică. În acelaşi timp, în centrul Chişinăului avem stadionul MAI "Dinamo". El trebuie modernizat din fonduri bugetare. Aceeaşi situaţie este şi în alte ministere", a spus managerul clubului de fotbal. El a remarcat că organizaţiile neguvernamentale de profil pot face lobby pentru interesele de ordin sportiv ale societăţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?