X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4020

Transportatorii refuză să transporte persoanele care beneficiază de înlesniri

28 mar. 2013,, 12:26   Societate
2961 0
Foto : timpul.md
De la 1 aprilie, e posibil ca în Republica Moldova să fie anulată transportarea pasagerilor care beneficiază de înlesniri în transportul public. Un astfel de ultimatum a înaintat Congresul Uniunii Transportatorilor și Drumarilor. Principalul lor argument este că compensaţiile alocate de către guvern nu acoperă cheltuielile transportatorilor.

Conform declaraţiei făcute de președintele Uniunii Transportatorilor și Drumarilor din Moldova, Vladimir Florea, acel milion de lei prevăzut în bugetul acestui an în calitate de compensaţie pentru lucrătorii din transport nu acoperă cheltuielile reale. Transportatorii solicită acum majorarea acestei sume pînă la 15 milioane de lei.

Responsabilii de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor refuză să îndeplinească cerinţele transportatorilor și menţionează că atît timp cît există legea, nimeni nu are dreptul să o încalce. "Contravenienții vor fi pedepsiţi. Transportatorii trebuie să prezinte pentru început un raport despre volumul pasagerilor transportaţi, care beneficiază de înlesniri, din motivul că bugetul a fost micşorat de la an la an ca urmare a faptului că pînă acum nimeni nu a solicitat aceste compensaţii sau nu a înaintat cerințe de a le majora", a menţionat viceministrul în exercițiu al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Boris Gherasim.

Potrivit datelor departamentului, anul trecut, persoanelor care beneficiază de înlesniri le-au fost vîndute bilete în sumă de aproximativ 2 milioane de lei.

De asemenea, Boris Gherasim, ne-a comunicat că curînd va intra în vigoare noul Cod al transportului rutier, conform căruia tarifele pentru transportarea pasagerilor vor fi liberalizate. Transportatorii le vor putea stabili de sine stătător, în baza situației de pe piață.

Şapte categorii de cetățeni beneficiază în prezent de dreptul la un tarif gratuit ori subvenţionat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?