X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Șef din cadrul DIP, condamnat la șapte ani de închisoare

3 ian. 2017,, 10:58   Societate
2921 0

Şeful Serviciului resurse umane al Penitenciarului nr.17 din Rezina a fost condamnat pentru luare de mită, informează NOI.md.


Funcționarul a fost găsit vinovat de săvîrşirea coruperii pasive și a fost condamnat la șapte ani de închisoare, cu aplicarea unei amenzi în mărime de 120 de mii de lei și privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de 8 ani. Totodată, funcționarului i-a fost retras gradul special de maior de justiţie. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Militară Chișinău și este cu drept de atac.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, angajatul Penitenciarului, împreună cu un poliţist, au estorcat 1000 de euro de la un bărbat, pentru a-l angaja în calitate de gardian supraveghetor în cadrul Penitenciarului din or. Rezina.

Astfel, urmare unei operațiuni comune a Procuraturii Anticorupție, Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI, CNA și Departamentului Instituțiilor Penitenciare, banii au fost transmiși poliţistului, în două tranșe a cîte 500 de euro, care urmau a fi transmişi ulterior şefului Serviciului resurse umane. În urma perchezițiilor efectuate, banii estorcați au fost depistați la domiciliul poliţistului, precum şi în maşina angajatului DIP.

Cauza penală în privinţa poliţistului a fost disjunsă într-o procedură separată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?