Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Mesajul președintelui Timofti pentru presă, la final de mandat

22 dec. 2016,, 15:07   Politică
3619 3

Președintele Nicolae Timofti susține că a fost afectat adesea de modul în care a fost mediatizat în presa locală, pe parcursul activității sale, comunică NOI.md.

Destăinuirea a fost făcută astăzi de șeful statului prin intermediul unei declarații destinate jurnaliștilor. „Să știți că un cuvînt, scris, spus, poate provoca o hemoragie mai mare decît cel mai ascuțit tăiș. Mi-e greu să vă spun de cîte ori am simțit acest tăiș, dar, din respect pentru meseria voastră, în spiritul valorilor democratice, nu v-am arătat nici rana, nici sîngele și nici măcar nu port pică nimănui”, se arată în mesajul președintelui în exercițiu.

Nicolae Timofti le-a urat jurnaliștilor răbdare, înțelepciune și informare pentru a prezenta adevărul și frumosul, și pentru a stigmatiza răul din societate.

„Un jurnalist nu scrie pentru azi, pentru mîine. Un ziarist face istorie, dar ce istorie poți face din linșaj mediatic, din minciună și manipulare?! Toți avem nevoie de onestitate și corectitudine. Iar dacă presa se încadrează în acești parametri ai moralității, o societate are doar de cîștigat. Vă urez multă inspirație, succese în activitatea dumneavoastră, care să dea numai roade necompromise”, a remarcat Timofti.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?