X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Lupu îl îndeamnă pe Füle să nu înainteze condiții Moldovei

21 mar. 2013,, 15:21   Politică
5127 3
Fotо: noi.md
Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, consideră că liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană nu trebuie condiţionată de UE cu rezolvarea conflictului transnistrean. Declarația a fost făcută, după ce Comisarului european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Štefan Füle, a spus că liberalizarea regimului de vize va fi posibilă după ce oficialii de la Chişinău vor soluţiona diferendul transnistrean, relatează NOI.md.

“Nu ar trebui să condiționăm liberalizarea regimului de vize cu rezolvarea definitivă a problemei transnistrene. Nu văd nici o legătură fundamentată între aceste două considerente. Important este ca Republica Moldova să dispună de mecanismele și capacitățile administrative de control al frontierei sale de vest, granița cu UE”, a spus Marian Lupu.

Președintele Parlamentului a punctat că, după această declarație oficialii de la Chișinău ar putea fi motivați în plus să accelereze procesul privind soluționarea conflictului transnistrean.

Comisarului european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Štefan Füle, a declarat că cetăţenii din Moldova vor circula liber în Europa, abia atunci, cînd oficialii de la Chişinău vor soluţiona diferendul transnistrean.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?