X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Dorin Recean a avut o întrevedere cu Comisarul european pentru justiție. Ce au discutat

3 iun. 16:32   Politică
2411 0

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu Didier Reynders, Comisarul european pentru justiție. Oficialii au vorbit despre reforma justiției, politicile anticorupție promovate de autorități și provocările hibride cu care se confruntă Republica Moldova.

Premierul Dorin Recean a specificat că reforma justiției este cea mai dificilă, dar și fundamentală pentru a atinge progrese pe toate celelalte dimensiuni. În prezent, autoritățile sînt concentrate pe exercițiul de evaluare a integrității judecătorilor și procurorilor, combaterea corupției și transpunerea legislației europene pe segmentul justiției.

„Obiectivul nostru este de a spori capacitățile tuturor actorilor din sistem, de a crește eficiența instanțelor naționale, de a avansa cu optimizarea hărții instanțelor și de a digitaliza procesele din sectorul justiției. Asigurarea supremației legii este esențială pentru toți cetățenii, oamenii de afaceri și pentru a spori atractivitatea investițională a țării”, a spus premierul Dorin Recean.

În context, Comisarul european pentru justiție a felicitat autoritățile pentru finalizarea procedurii de selectare a unui nou procuror general și a dat asigurări privind sprijinul său personal și de expertiză al Uniunii Europene în procesul de reformare a justiției.

Cei doi oficiali au mai discutat despre necesitatea consolidării eforturilor tuturor statelor europene în lupta cu propaganda și influența rusească, în mod special în perioadele electorale.

1
0
0
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?