Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Autorităţile de la Chişinău mimează procesul de negocieri pentru reglementarea conflictului transnistrean – Oazu Nantoi

14 mar. 2013,, 12:42   Societate
2970 0
Foto: flux.md
"Actuala putere de la Chişinău nu face decît să mimeze procesul de negocieri pentru reglementarea problemei transnistrene", consideră politologul Oazu Nantoi. În acest fel el a comentat pentru Agenţia "Infotag" ultima întrevedere dintre reprezentanţii politici ai Chişinăului şi Tiraspolului.

El l-a comparat pe vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, cu "un dîrz soldăţel de plumb, care nu are susţinerea aleşilor poporului şi continuă să se zbată neputincios în capcana aşa-numitului format de negocieri".

Nantoi consideră că, în acest context, este semnificativă recenta declaraţie a liderului PL, Mihai Ghimpu. Ultimul a recunoscut că în ultimii 3,5 ani, Alianţa nu a abordat niciodată, în cadrul şedinţelor Consiliului, problema reglementării transnistrene.

"Actualii legislatori încă nu au înţeles faptul că problema transnistreană nu ţine de puterea care pleacă sau care vine. Este vorba despre o tragedie naţională, care trebuie soluţionată pentru integritatea statului", consideră expertul.

De asemenea, Nantoi a numit regimul de la Tiraspol "instrumentul ascultător al Rusiei şi nicidecum un jucător independent care poate decide ceva".

"Ceea cu ce se ocupă astăzi mult stimata Nina Ştanski nu este decît o tocmeală de a obţine cît mai multe preferinţe pentru locuitorii din regiune", a spus Nantoi. Analistul a remarcat cu regret că "problema relaţiilor dintre Moldova şi Transnistria se regăseşte la periferia intereselor autorităţilor R.Moldova".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?