X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Nantoi: Ghimpu nu este la curent cu ce se întîmplă în țara

13 mar. 2013,, 17:50   Politică
6787 3
Foto : timpul.md
Analiștii politici consideră că declarațiile de azi ale liderului PL, Mihai Ghimpu, care a spus că, deși țara noastră trebuie să semneze în viitorul apropiat acordul de liber schimb cu UE, conținutul documentelor nu este cunoscut, demonstrează incompetența politicianului. „Ghimpu s-a trezit tîrziu”, a spus fostul viceministru de externe, Valeriu Ostalep. „Orice om cu cunoștințe poate accesa documentele”, a specificat și analistul politic Viorel Cibotaru.

„Dacă nu cunoaște conținutul documentelor, să solicite lui Iurie Leancă informația, sau să facă interpelare oficială la Ministerul de Externe. Aceste documente sînt pe site-ul oficial al Uniunii Europene și orice om cu cunoștințe le poate accesa”, a declarat Viorel Cibotaru.

Totodată, analistul politic Oazu Nantoi susține că „este incompetența lui Mihai Ghimpu în calitatea sa de deputat și lider de partid să declare astfel de lucruri”.

„Din spusele lui, reiese că nu este la curent cu ce se întîmplă în Republica Moldova”, a spus Nantoi.

„S-a trezit Mihai Ghimpu în ultima rundă de negocieri, este absurd”, a specificat și Valeriu Ostalep.

Potrivit ex-ministrului de externe, Republica Moldova nu este pregătită să semneze acum Acordul de liber schimb cu UE. „Am rămas șocat de modalitatea în care se semnează un document de importanță deosebită. Grupul de negociatori trebuiau să lucreze în baza unui mandat. Trebuiau organizate dezbateri publice pe marginea acestui subiect, dezbateri în Parlament, conferințe de presă și mese rotunde cu participarea oamenilor de afaceri, experților și a societății civile. Nu am dubii în ce privește competența lui Calmîc, dar personal nu poate să le cunoască pe toate. Toți au de spus ceva la acest subiect”, consideră Ostalep.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?