X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Un deputat liberal acuză preşedintele AŞM de distrugerea ecologică a unei rezervaţii naturale

11 mar. 2013,, 09:55   Politică
2469 0
Foto : wordpress.com
Preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca, este acuzat de deputatul liberal Ana Guţu că a distrus ecologia rezervaţiei naturale “Prutul de jos” din satul Văleni, raionul Cahul.

Pe blogul personal, Guţu critică un proiect de lege pe care Gheorghe Duca l-a propus în anul 2002 şi prin care au fost permise lucrări de extragere a petrolului în rezervația respectivă.

“În rezultatul explorării excesive a zonei respective, locuitorii satului Văleni, raionul Cahul, au fost martorii distrugerii fără precedent a ecosistemului din lunca Prutului. Responsabil pentru această viciere a Legii Nr.1538 din 1998 a fost actualul președinte al AȘM, Gheorghe Duca, autorul inițiativei legislative din 2002”, scrie Guţu pe blogul său personal.

Totodată, Guţu menţionează că a înregistrat recent la Cancelaria Parlamentului un proiect de lege prin care se propune interzicerea lucrărilor de explorare și extragere a resurselor naturale în ariile științifice protejate de stat “pentru a salva situaţia”.

Amintim că, la începutul lunii martie, Gheorghe Duca a intrat în vizorul Comisiei Naționale de Integritate (CNI) pe cazul numirii soției sale, Maria Duca, în calitate de rector al Universității AȘM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав