Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Președintele AȘM, Gheorghe Duca, cercetat de CNI

4 mar. 2013,, 18:01   Societate
10133 16
Foto : tribuna.md
Președintele Academiei de Științe a Moldovei (AȘM), Gheorghe Duca, este în vizorul Comisiei Naționale de Integritate (CNI) pe cazul numirii soției sale, Maria Duca, în calitate de rector al Universității AȘM. Despre acest lucru a anunțat șefa Secției controlul veniturilor și intereselor personale CNI, Adela Griciuc, pentru agenția „Noutăți Moldova”, care a menționat că, în scurt timp, Duca urmează să fie citat la audieri pe cazul dat, relatează NOI.md.

„Comisia a reacționat la relatarea de către instituțiile de presă despre faptul că Gheorghe Duca a numit în funcția de rector al Universității AȘM pe soția sa, Maria Duca. Urmărirea va stabili cum a avut loc selectarea candidaților la funcția de rector, iar pentru a primi informația dată, deja ne-am adresat structurilor necesare. De asemenea, CNI l-a anunțat pe președintele AȘM despre inițierea verificărilor”, a relatat Griciuc.

Soția președintelui AȘM, Maria Duca, a ocupat funcția de rector al Universității AȘM în anul 2009, după ce timp de mai mulți ani a activat în calitate de profesor în cadrul instituției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?