X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Analiștii politici despre discursul de ieri al liderului PL: Este o frustrare a lui Ghimpu

6 mar. 2013,, 15:34   Politică
8838 6
Foto : tribuna.md
„Vlad Filat a compromis Alianța pentru Integrare Europeană”, „îndeplinește comanda Rusiei”, „a majorat salariile la Guvern, vamă, achiziții publice, și nu pe cele ale cetățenilor”, „este implicat în acte de contrabandă, corupție, trafic de influență” – sînt cîteva acuzații ale liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, la adresa prim-ministrului Vlad Filat, care au fost lansate în ultima perioadă în diverse circumstanțe, iar ieri repetate în plenul Parlamentului.

Unii analiști politici consideră că aceste acuzații „sînt nefirești”, pentru că nu se sprijină pe probe și discursul „este o frustrare personală a lui Ghimpu”.

Solicitat de NOI.md, analistul politic Anatol Țăranu a declarat că „pentru acuzații de asemenea manieră trebuie probe concludente, sînt acuzații nefirești”.

Tot ieri, în cadrul ședinței Parlamentului, în timpul dezbaterilor premergătoare votului moțiunii de cenzură, Ghimpu a declarat că Filat „a folosit situația din Pădurea Domnească în scopuri politice”.

„Declarațiile lui Ghimpu insinuează că AIE este prioritatea absolută, iar unele păcate din interiorul AIE ar putea fi trecute cu vederea. Există limite după depășirea cărora AIE, care se declară proeuropeană, nu poate fi considerată proeuropeană”, a declarat Oazu Nantoi pentru NOI.md.

La rîndul său, analistul politic Viorel Cibotaru consideră discursul de ieri al lui Mihai Ghimpu este „o frustrare a liderului PL”. „Este o situație jenantă pentru Ghimpu să declare astfel de lucruri”, a spus Cibotaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?