X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Componentele AIE reacționează la propunerile lui Timofti

27 feb. 2013,, 13:01   Politică
2720 0
Foto: flux.md
Discursul președintelui țării, prin care cheamă partidele politice să revină la Acordul AIE, a fost salutat de toate partidele componente ale AIE. Solicitați de NOI.md, membrii PL, PLDM și PD au calificat mesajul președintelui ca fiind unul firesc, însă nu toți au avut un răspuns la chemarea lui Timofti adresată fiecărui partid în parte.

Vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, a spus că PL este adeptul și susținătorul AIE și speră că, după mesajul președintelui, componentele AIE vor purcede la negocieri. “Salutăm intenția președintelui. PL mereu a fost îndreptat spre împăcare. Este timpul să trecem de la declarații la acțiuni. Mai bine ar fi fost ca președintele să anunțe ora, unde și cînd trebuie să ne vedem”, a spus Munteanu.

La rîndul său, liderul fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, a spus că intervenția președintelui Timofti este absolut firească și se încadrează în atribuțiile și obligațiile sale constituționale. PLDM susține că se va expune mai tîrizu în legătură cu chemarea președintelui ca PLDM să renunțe la decizia sa unilaterală de ieșire din acordul Alianței. “Noi vom discuta apelul adresat de către domnul președinte, care vizează în particular și PLDM, urmînd ca viziunea și deciziile noastre, în contextul situației create, să fie anunțate în cel mai scurt timp. Reiterăm poziția noastră fermă despre necesitatea unei resetări și purificări a AIE, excluderea de sub influența politică a unor instituții, eficientizarea actului guvernării și sporirea responsabilității în fața cetățenilor”, a spus Streleț.

În același timp, și președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, susține că democraţii sînt gata pentru negocieri şi consideră că partidele din coaliţia de guvernare trebuie să facă un pas înapoi. "În această situaţie complicată, este nevoie de dialog. Acest dialog poate fi constructiv şi m-aş bucura dacă ar fi pozitiv. Toţi ar trebui să dea un pas înapoi şi nu ar trebui să ne jucăm cu focul", a declarat Dumitru Diacov.

Președintele țării, Nicolae Timofti, a îndemnat liderii AIE să revină la acordul AIE și să renunțe la propriile orgolii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?