Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Rochii ale prinţesei Diana, scoase la licitaţie în martie, la Londra.

23 feb. 2013,, 14:07   Externe
4426 0
Foto buro247.ru
Zece rochii care i-au aparţinut prinţesei Diana, inclusiv cea pe care aceasta a purtat-o la o recepţie la Casa Albă, în 1985, cînd a dansat cu actorul John Travolta, vor fi scoase la licitaţie pe 19 martie, la Londra, a anunţat, miercuri, casa Kerry Taylor.
Preţul total estimat al acestor rochii este de 600.000 de lire sterline (694.000 de euro).

Rochiile au fost cumpărate în iunie 1997, de o femeie de afaceri din Florida, Maureen Rorech Dunkel, la o licitaţie care a avut ca scop susţinerea cauzelor umanitare promovate de prinţesa Diana.

Ulterior, 14 rochii au fost scoase la licitaţie în Canada, în 2011, după ce Maureen Rorech Dunkel şi-a declarat falimentul, dar doar patru dintre ele au fost vîndute. "Această vînzare a fost un dezastru, deoarece preţurile de pornire au fost foarte mari", a declarat purtătoarea de cuvînt a casei Kerry Taylor.

" Unele dintre rochii au fost purtate la vizite oficiale în Austria, Australia, Brazilia, India, Coreea de Sud şi Statele Unite ale Americii", a precizat casa de licitaţii. Hainele sînt semnate de stilişti preferaţi ai prinţesei, Zandra Rhodes, Catherine Walker, Bruce Oldfield şi Victor Edelstein.

"Una dintre cele mai importante piese este o rochie de catifea de culoarea albastru închis, creată de Victor Edelstein, purtată la o cină oficială la Casa Albă, organizată în onoarea prinţesei de preşedintele Ronald Reagan şi de soţia acestuia, pe 9 noiembrie 1985. Atunci, prinţesa Diana a dansat cu John Travolta, pe «You Should be Dancing», o piesă de pe coloana sonoră a filmului «Febra de sîmbătă seară»", a adăugat casa de licitaţii.

Prinţesa Diana a murit la vîrsta de 36 de ani, în august 1997, într-un accident de automobil produs la Paris, la un an după divorţul ei de prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?