Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4023

Poliția a reținut o grupare specializată în comercializarea dolarilor falși

21 feb. 2013,, 16:30   Societate
3119 0
Foto : noi.md
Oamenii legii au reținut în flagrant delict membrii unei grupări criminale specializate în punerea în circulație a valutei străine false. Suspecții au fost încătușați în momentul în care au încercat să realizeze o mie de dolari SUA falși, în schimbul a 3 600 lei. În dependență de rolul fiecărui membru al grupării, aceștia riscă între 7 și 15 ani de privaţiune de liberate, relatează NOI.md.

Gruparea era formată din șase persoane cu vîrsta cuprinsă între 20 şi 38 de ani, locuitori ai municipiului Chișinău și raionului Străşeni, și activau din decembrie 2012. Pentru a identifica membrii grupului, poliţia a efectuat cîteva achiziţii de control, infiltrînd printre ei și un angajat sub acoperire.

Potrivit lui Vitalie Briceag, șeful Direcției Investigare a Fraudelor MAI, dolarii falși erau fabricați în exteriorul țării. „Pentru a identifica sursa acestor mijloace bănești false, noi colaborăm cu instituțiile de drept din alte state, în special cu serviciul secret al Statelor Unite”, a spus Briceag.

Totodată, cazul este cercetat pentru a documenta întreaga activitate infracţională a grupării, dar și posibili complicii ai acestora.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?