Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Filat îl așteaptă pe Ghimpu la Guvern: Cum s-ar spune, ”welcome!”

11 feb. 2013,, 16:12   Politică
7272 4
Foto : publika.md
“Dînsul s-a manifestat cam peste tot, a rămas să se manifeste și la Guvern. Cum s-ar spune, ”welcome”! - cînd dorește, atunci să vină”. Aceasta a fost reacția prim-ministrului Vladimir Filat la declarația liderul PL, Mihai Ghimpu, care consideră că nu este cazul să-l convingă pe premier să accepte candidatura înaintată de PL la funcția de șef la Moldsilva și în fruntea Ministerului Tineretului și Sportului.

„Este acordul AIE și el trebuie să-l îndeplinească. Nu am de ce convinge pe nimeni. Dacă nu, o să mă duc la ședința Guvernului la el, acolo”, a spus anterior Mihai Ghimpu. Tot atunci, liderul PL i-a solicitat premierului să se ocupe de ministerele lui.

La rîndul său, premierul a declarat că numirea unor persoane în funcții de răspundere pe criterii politice afectează guvernarea democratică. Filat a menționat că, deocamdată, nu a primit propunerea din partea liberalilor să-l înainteze pe Ion Cebanu, care și-a depus cererea de demisie din funcția de ministru, în funcția de șef la Moldsilva.

“Voi lua o decizie în calitate de prim-ministru, dar nu în calitate de membru al AIE. Fiecare își are responsabilitatea sa, inclusiv individuală. Este absolut eronată această poziție că o instituție aparține unui partid sau altul. Chiar regret că se insistă atît de mult pe această abordare partinică. Este o boală care afectează guvernarea democratică. Boala departamentală dăunează. În guvern nu trebuie să existe liberali, liberal-democrați, acesta este un tot întreg. În lege nu e scris că un deputat, lider de partid, poate interveni în activitatea unei instituții sau în activitatea Guvernului”, a declarat Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?