Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Lupu: Zubco nu a fost presat, iar despre incident am aflat la 8 ianuarie

11 feb. 2013,, 11:26   Politică
3828 2
Foto : noi.md
Președintele Parlamentului, Marian Lupu, susține că nu a știut nimic despre incidentul din Pădurea Domnească, pînă la data de 8 ianuarie. În cadrul audierilor Comisiei de anchetă pe cazul Paciu, Marian Lupu a spus că s-a informat din mass media, însă nu a avut cu nimeni discuții despre acea vînătoare, informează NOI.md.

Marian Lupu consideră că legalitatea acelei vînători trebuie să fie stabilită de organele de drept și sugerează să se facă o verificare a tuturor activităţilor organizate în trecut în Pădurea Domnească. Totodată, președintele Parlamentului și-a exprimat dezaprobarea față de lipsa de comunicare pe marginea acelei vînători. ”Trebuia să se producă unele acțiuni, să fie anunțată opinia publică, nu doar instituțiile. Poate ar trebui să facem niște verificări, să vedem cine în trecut a vînat în Pădurea Domnească. Trebuie luate listele și de verificat. Mie personal nu-mi place să merg la vînatoare, nu-mi place să omor animalele", a menționat Lupu. Președintele Parlamentului a declarat că prima dată a discutat cu ex-procurorul general pe 14 ianuarie, cînd i-a sugerat să-și depună cererea de demisie. Lupu a ezitat să spună dacă cererea depusă de Zubco ar fi fost semnată pripit, specificînd doar că Zubco nu a fost presat.

„În cadrul comisiei am votat cu mandatul respectiv nu pentru a face declarații de ordin politic. Aici, în capul mesei sînt normele legale. Opinii, supoziții, ”ce gîndesc”, ”ce cred” nu își au locul. Domnia sa, probabil, a avut motive proprii referitor la această decizie. Nu consider că au fost presiuni”, a opinat Lupu.

Menționăm că Comisia de anchetă urmează să-l audieze și pe șeful statului, Nicolae Timofti, pe parcursul acestei săptămîni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?