X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

În Moldova va fi modernizată platforma de stocare a datelor privind asistenţa externă

11 feb. 2013,, 11:09   Economie
2789 0
Foto: tinerilideri.com
În Republica Moldova a fost iniţiat procesul de modernizare a platformei de stocare a datelor despre asistenţa externă. Potrivit informaţiei acordate NOI.md de surse din cadrul Cancelariei de Stat, noua platformă de stocare şi prelucrare a datelor privind asistenţa externă se va numi AMP (Aid Management Program) şi va înlocui platforma actuală – IDEA. Misiunea de elaborare a platformei i-a revenit Companiei „Development Gateway", care a creat software-uri similare în peste 20 ţări. Potrivit experţilor companiei, AMP va permite sintetizarea unor rapoarte comprehensive referitor la asistenţa externă, majoritatea datelor statistice fiind generate în mod automat de sistem.

Pentru a înțelege mai bine necesitățile autorităților publice din Moldova, o echipă a „Development Gateway" s-a aflat timp de două săptămîni la Chișinău. Reprezentanții companiei au discutat cu ministerele de resort, cu partenerii de dezvoltare și cu membrii Consiliului Naţional pentru Participare și au făcut o prezentare în cadrul tradiţionalului Seminar Deschis, organizat de proiectul UE „Suport pentru Cancelaria de Stat – TTSIB". Concluzia experților americani a fost că actualele capacități ale Moldovei sînt bune, dar că este nevoie de mai multă inițiativă din partea cetățenilor pentru a îmbunătăți datele privind asistența externă.

Potrivit Secretarului General al Guvernului, Victor Bodiu, “Aid Management Program” va consolida capacitatea Executivului de a monitoriza asistența externă de care beneficiază țara și va îmbunătăți coordonarea donatorilor în scopul unei gestiuni eficiente și transparente a resurselor din afară. „AMP va oferi Republicii Moldova mai multe beneficii și, înainte de toate, accesibilitatea datelor pentru toţi factorii implicaţi. Aceasta ar îmbunătăți comunicarea între autorităţile publice centrale, dar şi între donatori", a adăugat Bodiu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?