Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Trei miniștri de externe din UE vor vizita Moldova concomitent săptămîna viitoare

11 feb. 2013,, 11:00   Politică
2538 0
Foto : viza.md
Trei miniștri ai Afacerilor Externe din Uniunea Europeană vor vizita concomitent Republica Moldova săptămîna viitoare. Între 18 și 19 februarie, la invitația omologului lor moldovean, Iurie Leancă, la Chișinău se vor afla miniştrii de Externe ai Marii Britanii şi Irlandei de Nord, William Hague, al Poloniei, Radosław Sikorski, și al Suediei, Carl Bildt, relatează NOI.md.

Potrivit MAEIE, vizita de lucru în acest format trilateral are loc pentru prima dată în Moldova și se încadrează în ritmul de intensificare a relaţiilor dintre ţara noastră şi cele trei state importante ale UE. „Vizita în format trilateral vine să reconfirme sprijinul Marii Britanii, Poloniei şi Suediei faţă de demersurile europene ale ţării noastre, care intră în ultima etapă a negocierilor pe marginea Acordului de asociere cu UE”, se menționează în comunicatul remis presei.

Anterior, Radosław Sikorski și Carl Bildt au mai vizitat Moldova în decembrie 2010. Ministrul britanic William Hague însă va vizita Moldova pentru prima dată, aceasta fiind și prima vizită a unui oficial britanic de asemenea rang în Moldova, țara noastră fiind şi prima din cadrul Parteneriatului Estic vizitată de şeful diplomaţiei britanice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?