Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Copiii în situație de risc vor avea parte de protecție sporită

11 feb. 2013,, 08:26   Societate
3146 0
Foto : good-news.in
Executivul a avizat pozitiv noul proiect de Lege privind protecția specială a copiilor în situație de risc și a copiilor separați de părinți. Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga, a spus în cadrul ședinței de Guvern că legea urmează să stabilească procedurile de identificare, evaluare, asistență, monitorizare și evidență a copiilor aflați în situație de risc și a copiilor separați de părinți, informează NOI.md.

“Vor fi desemnate autoritățile și structurile care vor fi responsabile de aplicarea procedurilor respective”, a spus Valentina Buliga. Potrivit ei, proiectul de lege prevede revizuirea activității autorităților titulare. Astfel, a fost propusă abilitarea cu atribuții de autoritate titulară a primarilor și a structurilor teritoriale de asistență socială și protecție a familiei.

Documentul vine cu detalii asupra procedurii de autosesizare și înregistrarea cazurilor de aflare a copiilor în situații de risc.

Proiectul determină situațiile și condițiile, în care copiilor li se stabilește statutul de rămas temporar fără ocrotirea părinților sau copii rămași definitiv fără ocrotirea acestora.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?