Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

PLDM vrea transparenţă şi vizavi de numirea adjuncţilor directorului CNA

1 feb. 2013,, 11:43   Politică
3333 1
Foto: vipmagazin.md
Deputații din fracțiunea parlamentară a PLDM au elaborat și înregistrat la Secretariatul Parlamentului un proiect de lege, care vizează alegerea vice-directorilor Centrului Național Anticorupție. Potrivit PLDM, legislația în vigoare cu privire la Centrul Naţional Anticorupţie prevede că directorul, angajații Centrului și șefii subdiviziunilor teritoriale sînt selectați în bază de concurs, în timp ce adjuncţii directorului sînt numiți de Parlament, doar la propunerea directorului CNA, fără a fi specificată necesitatea întrunirii unor criterii obiective de profesionalism.

Deputații PLDM propun ca adjuncţii directorului să fie numiți în urma organizării unui concurs public, transparent. De asemenea, urmează să fie stabilite clar criteriile de selectare, astfel încît să fie aleși cei mai buni specialişti în domeniu.

“Rolul adjuncţilor directorului CNA nu poate fi neglijat. Or, adjuncţii, preiau atribuţiile directorului în absenţa acestuia. În asemenea condiţii, devine evidentă necesitatea asigurării selectării celor mai buni profesionişti în domeniu, urmînd a fi selectaţi în baza acelorași criterii ca și în cazul alegerii șefului CAN” menţionează PLDM

Sursa citată anunţă, că respectarea rigorilor de transparenţă la selectarea şi numirea adjuncţilor directorului CNA va contribui la sporirea încrederii în CNA, va elimina potenţialele speculaţii, privind apartenenţa politică a persoanelor selectate și vor fi evitate posibilele presiuni, care ar putea fi exercitate asupra adjuncţilor directorului CNA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?