X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4063

ISRAEL: Likud, partidul premierului Netanyahu, şi aliaţii săi au CÎŞTIGAT, la limită, ALEGERILE

23 ian. 2013,, 10:34   Externe
2789 0
Foto: dorledor.info
Partidul Likud, al premierului israelian Benjamin Netanyahu, şi aliaţii săi au cîştigat cu un mic avans alegerile parlamentare anticipate organizate, ieri, în Israel, potrivit rezultatelor sondajelor la ieşirea de la vot (exit-polls).

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, al cărui partid Likud a obţinut, potrivit exit-poll-urilor, cele mai multe mandate parlamentare în alegerile anticipate a declara, azi-noapte, că împiedicarea nuclearizării Iranului va fi principala preocupare a noului guvern pe care intenţionează să îl formeze.
Într-un scrutin ale cărui rezultate par a fi departe de precedentele sondaje, Likud a obţinut numai 31 de locuri în parlament.

Totuşi, alături de celelalte formaţiuni din coaliţia de dreapta (partidul ultranaţionalist Israel Beitenou, condus de ministrul de externe Avigdor Lieberman, şi partidul naţionalist religios al lui Naftali Bennett), Likud va putea forma o majoritate în Knesset, legislativul israelian cu 120 de locuri.

Cea mai mare surpriză este rezultatul obţinut de partidul centrist Yesh Atid, condus de fostul jurnalist de televiziune Yair Lapid, care va deţine 19 locuri în Knesset, deşi era creditat cu cel mult 13 mandate parlamentare, devenind astfel al doilea partid parlamentar din Israel.

Pe poziţia a treia se plasează Partidul Muncii, care potrivit exit-poll-urilor va deţine numai 17 mandate în Knesset.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?