X 
Arşiţa stiri: 161
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Netanyahu spune că luptele "intense" cu Hamas la Rafah sunt "pe cale să se încheie"

24 iun. 10:13   Externe
2609 0

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat duminică seară că luptele "intense" împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fîşiei Gaza, unde armata israeliană desfăşoară o ofensivă terestră, sînt "pe cale să se încheie", notează AFP.

"Faza intensă a luptelor împotriva Hamas este pe cale să se încheie. Aceasta este pe cale să se încheie. Acest lucru nu înseamnă că războiul este pe cale să se încheie, dar războiul în faza sa intensă este pe cale să se încheie la Rafah", a spus declarat Netanyahu într-un interviu acordat televiziunii israeliene Channel 14.

"După sfîrşitul fazei intense, vom putea redistribui unele forţe spre nord şi vom face acest lucru, în principal în scop defensiv, dar şi pentru a aduce locuitorii (deplasaţi) înapoi acasă", a adăugat premierul, care a acordat primul său interviu unui canal de televiziune israelian de la începutul războiului împotriva Hamas pe 7 octombrie.

Netanyahu a mai indicat că nu va accepta niciun acord "parţial". "Obiectivul este de a recupera ostaticii şi de a dezrădăcina regimul Hamas din Fîşia Gaza", a adăugat el.

Războiul a izbucnit pe 7 octombrie după ce luptători ai Hamas infiltraţi din Fîşia Gaza au lansat un atac fără precedent împotriva Israelului, omorînd 1.194 de persoane, majoritatea civili. Tot atunci, 251 de persoane au fost răpite, dintre care 116 sînt în continuare captive în Gaza, iar 41 au murit, potrivit armatei israeliene.

Ca ripostă, Israelul a lansat o ofensivă care s-a soldat pînă în prezent cu 37.598 de morţi, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii din Fîşia Gaza, condusă de Hamas.

1
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав