X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Membrii grupării islamiste, care au luat ostatici în Algeria, au fost arestaţi

21 ian. 2013,, 18:13   Externe
3381 0
Foto: neftegaz.ru
Cinci membri ai grupării islamiste, care au luat mai mulţi ostatici la un complex petrolier din Algeria, au fost arestaţi de forţele speciale, iar trei dintre ei au reuşit să fugă. Informaţia a fost difuzată de postul de televiziune algerian privat Ennahar.
Anunţul a fost făcut la o zi după raidul sîngeros, în urma căruia au fost ucişi 32 de terorişti. În acelaşi timp, presa internaţională notează că echipele algeriene specializate în detectarea bombelor au descoperit la complexul petrolier alte 25 de cadavre. Deocamdată, nu se ştie dacă cei morţi sunt algerieni sau ostatici străini, din cauza trupurilor desfigurate.

Totodată, pe un site islamist au apărut şi mărturiile liderului grupului islamist, Mokhtar Belmokhtar, care a planificat operaţiunea în numele Al Qaeda. El a subliniat că la atac au participat 40 de militanţi ai Jihadului din ţări musulmane şi europene. Totuşi, Belmokhtar s-a arătat dispus să negocieze, în schimbul opririi intervenţiei militare franceze din Mali.

Criza ostaticilor a început miercuri, cînd combatanţi Al-Qaeda au luat sute de ostatici la instalaţia petrolieră din localitatea Amenas. Teroriştii au răspuns, astfel, la intervenţia militară franceză împotriva grupurilor islamiste din Mali. Pe parcursul celor patru zile de criză, 685 de algerieni şi 107 cetăţeni străini au fost eliberaţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?