X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Profesorul rusofob din Bălţi riscă pînă la trei ani de închisoare

21 ian. 2013,, 17:45   Societate
7165 3
Foto: chinahorizontours.ru
Pe numele profesorului xenofob din Bălţi Victor Cravcenco, care în timpul orelor a admis declaraţii rusofobe, a fost intentat dosar penal. „Cazul este anchetat de procuratura din Bălţi”, a comunicat pentru NOI.md procurorul general al municipiului Bălţi, Viorel Tureac.

„Pe numele lui Victor Cravcenco a fost intentat un dosar penal în baza articolului 346 al Codului Penal (Acţiuni intenţionate îndreptate spre aţîţarea vrajbei sau dezbinării naţionale, rasiale sau religioase). Ancheta a demarat încă la sfîrșitul anului trecut. Suspectul a fost deja interogat, ancheta continuă”, a menţionat Tureac.

Articolul nr. 346 prevede o amendă în mărime de pînă la 250 unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 pînă la 240 de ore sau închisoare de pînă la 3 ani.

Amintim că scandalul legat de declaraţiile făcute la adresa Rusiei şi ruşilor de profesorul de geografie de la şcoala profesională din Bălţi, Victor Cravcenco, s-a declanşat în luna noiembrie 2012. Pe site-ul YouTube a fost plasat un filmuleţ de 20 de minute din timpul orelor, în care profesorul ameninţa şi înjosea elevii clasei ruse. După incident, Cravcenco a depus cererea de demisie, iar la scurt timp, a participat în campania electorală pentru alegerile parlamentare din România.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?