X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Vot unanim! Decesul lui Paciu va fi investigat de o comisie de anchetă

21 ian. 2013,, 15:33   Politică
4170 1
Foto : noi.md
Parlamentul a decis crearea unei comisii de anchetă care să investigheze cazul din Pădurea Domnească, în care și-a pierdut viața Sorin Paciu. Astfel, Comisia va fi creată din 9 persoane, dintre care 4 vor fi din partea opoziției, trei – din partea PLDM, iar cîte un deputat – de la PL și PDM, informează NOI.md. De la PCRM vor participa deputații Anatolie Zagorodnîi, care va fi și președintele comisiei, Anatol Gorilă, Alexandr Petcov și Grigore Petrenco. De la PLDM – Iurie Țap, Alexandru Cimbriciuc și Iurie Apostolachi, de la PDM – Alexandru Stoianoglo, iar de la PL – Valeriu Munteanu. Comisia trebuie să-și prezinte raportul pe marginea cazului în termen de 21 de zile.

“Scopul acestei investigații este de a denunța o crimă. Vom lăsa pe seama experților din ce unghi și din ce armă s-a tras. Vom insista să aflăm cum a fost tăinuită crima, cum și cine a încercat să impună tăcere”, a spus de la tribuna Parlamentului vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici.

La rîndul său, deputatul PDM, Igor Corman, a spus că PDM s-a ținut la distanță față de acest scandal. Asta deoarece, potrivit lor, acest caz a fost folosit în scopuri politice. “După vînătoarea de la Fălești a început o altă vîntoare, una de dividende politice. Acum, după ce tema demiterii procurorului general s-a epuizat, e timpul să aruncăm lumină asupra acestui caz”, a spus Corman.

Liderul PAD, Mihai Godea, a criticat toți liderii AIE, specificînd că evenimentul de la Pădurea Domnească nu este întîmplător, iar tăcerea, la fel, nu este întîmplătoare.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?