Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Activitatea în domeniul securităţii industriale a fost liberalizată

17 ian. 2013,, 09:00   Economie
2672 0
Foto : db.lv
Activităţile în domeniul securităţii industriale au fost liberalizate odată cu intrarea în vigoare, în luna ianuarie, a Legii privind securitatea industrială a obiectelor industriale periculoase.

Agenţia "Infotag" transmite cu referire la surse din Ministerul Economiei că legea diferă conceptual de cea precedentă şi prevede o abordare nouă a desfăşurării activităţilor în domeniul securităţii industriale prin demonopolizarea şi liberalizarea acestora.

În conformitate cu legea nouă, Ministerul Economiei, în calitate de organ abilitat în domeniul securităţii industriale, nu va mai elibera autorizaţii tehnice pentru desfăşurarea activităţilor şi/sau lucrărilor în domeniul securităţii industriale. Noile prevederi oferă şi posibilitatea de înfiinţare a organismelor de expertiză private pentru expertizarea şi verificarea tehnică a obiectelor industriale periculoase. Legea include nomenclatorul obiectelor industriale periculoase şi al producţiilor, instalaţiilor, utilajelor, tehnologiilor utilizate la obiectul industrial periculos, iar activităţile desfăşurate la obiectele industriale periculoase vor fi monitorizate de către Inspectoratul Principal de Stat pentru Supraveghere Tehnică a Obiectelor Industriale Periculoase.

Agenţii economici pot obţine licenţe pentru activităţi de întreprinzător în domeniul securităţii industriale la Camera de Licenţiere sau Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică, prezentînd un set de documente.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?