X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Dorin Chirtoacă, supărat pe subalterni: „Bodaproste”. Vezi ce l-a nemulțumit pe edil

14 ian. 2013,, 11:56   Societate
4426 2
Foto : inprofunzime.md
Situație tensionată azi la ședința operativă de la Primărie. Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, s-a arătat nemulțumit de atitudinea pretorilor de sectoare, dar și a șefilor de direcții responsabile de deszăpezire, pentru că „preîntîmpină administratorii de clădiri care nu-și curăță zăpada din curte” și nu-i sancționează. „Conștiința trebuie trezită, dar la noi nu se trezește prin vorbe, ci doar prin sancțiuni”, a spus Chirtoacă, relatează NOI.md.

Chirtoacă s-a supărat cînd pretorii de sectoare au anunțat că pe parcursul unei luni de zile, în total, au fost întocmite agenților economici nedisciplinați doar 41 de procese verbale.

„Bodaproste. Agenții economici nu se implică, pentru că-i mult mai ușor să arăți cu degetul la primărie și să nu cheltui bani”, a spus Chirtoacă. „Domnule Mușuc, care este situația la Dumneavoastră?”, s-a adresat edilul către șeful poliției municipale, Silviu Mușuc.

„Avem în total 66 de procese contravenționale, 55 de procese verbale întocmite persoanelor fizice și 11 – persoanelor juridice. Între acestea, în 20 de cazuri sînt luate deja hotărîri”, a spus Mușuc.

Chirtoacă s-a arătat nemulțumit și de răspunsul lui Mușuc. „Care persoane fizice? De ce așa puține procese intentate persoanelor juridice? Domnule Mușuc, problema se pune pe locurile aglomerate, arterele principale, toate clădirile din zonele aglomerate aparțin unor persoane juridice, nu fizice. De aici și explicația cazurilor multiple de adresări la urgență”, a specificat edilul.

Potrivit șefei Direcției sănătate din cadrul Primăriei, Luminița Suveică, de la începutul sezonului rece, circa 500 de persoane s-au adresat la spitalul de urgență.

„Toți administratorii de clădiri trebuiau să fie amendați deja. Așa niciodată n-o să avem trotuare aduse în ordine, preîntîmpinări am să fac și eu, dar în scris la fiecare. Preturile de sector, domnule Mușuc, treziți-vă. 500 de cazuri din cauza ghețușului este o cifră mult prea mare. Rezultatul trebuie să fie unul vizibil”, a mai spus Chirtoacă.

Totodată, el a specificat că sarcina impusă subalternilor este valabilă. „De la un capăt la altul să fie aplicate sancțiuni. Oamenii trebuie să înțeleagă că este mai ieftin să angajezi o persoană care să aibă grijă de deszăpezire decît să plătești amenzi”, a spus edilul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?