X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

China adoptă contramăsuri împotriva unei companii de armament americane

24 iun. 14:15   Internațional
2391 0

Ministerul Afacerilor Externe din China a anunțat o serie de contramăsuri care vizează o serie de entități și persoane din conducerea companiei americane de armament Lockheed Martin.

Decizia a fost adoptată după ce SUA au anunțat o nouă vînzare de arme către Taiwan, încălcînd grav principiul unei singure China și cele trei comunicate comune chino-americane.

Vînzarea reprezintă o intervenție grosolană în treburile interne ale Chinei, o deteriorare a suveranității și integrității teritoriale ale Chinei.

În conformitate cu Legea privind sancțiunile străine a Republicii Populare Chineze, autoritățile de la Beijing au decis luarea de contramăsuri împotriva entităților și persoanelor din conducerea companiei Lockheed Martin. Astfel, a fost dispusă înghețarea bunurilor mobile, imobile și altor tipuri de bunuri aflate pe teritoriul Chinei ale entităților, inclusiv Laboratorul de integrare a sistemului de rachete Lockheed Martin, Laboratorul de tehnologie avansată Lockheed Martin, Lockheed Martin Venture și altele. Înghețarea bunurilor mobile și imobile și altor tipuri bunuri de pe teritoriul Chinei ale personalului din conducerea companiei, precum președintele-director executiv, James Donald Taiclet, directorul de operațiuni, Frank Andrew St. John, și directorul financiar, Jesus Malave.

De asemenea, organizațiile și persoanelor fizice de pe teritoriul Chinei au interdicție în derularea de tranzacții, cooperări și alte activități cu entitățile și persoanele vizate care au restricționate dreptul de viză și intrare în China, inclusiv în Hong Kang și Macao.

11
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав