Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Reprezentanţii regiunii transnistrene refuză să discute dispariţia poliţistului moldovean Pavel Cimili

11 ian. 2013,, 17:33   Societate
3309 1
Foto: obzorma.com
Delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control îşi exprimă îngrijorarea faţă de respectarea drepturilor fundamentale ale omului în regiunea transnistreană, după ce, la data de 25 decembrie 2012, cetăţeanul moldovean Pavel Cimili a fost sechestrat de către reprezentanţii structurilor de forţă transnistrene, iar pînă la moment nu se cunoaşte locul aflării acestuia, relatează NOI.md.

Deşi reprezentanţii delegaţiei moldovene în CUC au insistat, în mod repetat, să includă subiectul în ordinea de zi a şedinţei din 10 ianuarie cu scopul de a clarifica circumstanţele şi temeiul reţinerii, locul aflării, precum și întreprinderea acţiunilor necesare pentru eliberarea necondiţionată a acestuia, partea transnistreană a blocat discuţiile, pe motiv că incidentul nu ar ţine de competenţa CUC.

Colaboratorul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Pavel Cimili, a fost ridicat de persoane necunoscute de la domiciliul său din satul Parcani, raionul Slobozia, amplasat în Zona de Securitate. Delegaţia moldoveană în CUC și-a manifestat în mod repetat îngrijorarea în legătură cu acest fapt.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?