X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Beneficiile uimitoare ale nucilor și alunelor pentru sănătatea noastră! ©

20 apr. 2021,, 14:15   Economie
1214 0

Nucile - un veritabil dar oferit de zei omenirii. Așa ar începe o adevărată confesiune de dragoste pentru un aliment indispensabil în alimentația noastră. Cu diferite forme, gusturi și texturi, nucile au intrat în meniurile noastre încă din cele mai vechi timpuri și au devenit de neînlocuit. Bogate în fibre, vitamine, nutrienți, acestea sunt, pe bună dreptate, o sursă incontestabilă de beneficii pentru sănătatea noastră. Care sunt beneficiile uimitoare ale nucilor și alunelor află din rândurile ce urmează.

Sunt o sursă de grăsimi sănătoase

Dacă te numeri printre persoanele care calculează cu rigurozitate fiecare calorie și ai grijă constant ce consumi, atunci nucile grecești sunt ceea ce cauți și de ce ai nevoie. Această categorie de nuci conține circa 70% grăsimi sănătoase, fiind un remediu naturist de scădere a riscului de accident cardio - vascular. Specialiștii au depistat chiar că 3 porții de nuci grecești consumate într-o săptămână (1 porție echivalează cu circa 30 de grame) scade considerabil riscul decesurilor din cauza problemelor cardiovasculare cu circa 55%. Impresionant, nu?

Previn dezvoltarea celulelor cancerogene

Migdalele sunt deja renumite pentru efectul anticancerogen, deoarece oamenii de știință de la Universitatea Mexico au demonstrat că o porție de 20 de migdale pe zi reduce riscul apariției cancerului la sân și celui de colon de circa 2 - 3 ori. Este recomandat ca până la consumul acestora, să le hidratezi în apă, preferabil peste noapte. În acest fel, nucile de migdale eliberează mai ușor substanțele nutritive și se digeră mult mai rapid.

Normalizează somnul și producția de magneziu

Alunele de pădure sunt un produs vital pentru persoanele care au insuficiență de magneziu sau probleme cronice cu somnul. Într-o porție de circa 50 de grame se conține 90% din norma zilnică de magneziu, ceea ce te energizează și îți suplinește necesarul de vitamine și minerale. Grație indicelui glicemic, acest tip de nuci este perfect pentru bolnavii de diabet, aceștia primind o porție sănătoasă de proteine.

Scad riscul dezvoltării cardiopatiei ischemice și a pietrelor în rinichi

Cele mai potrivite pentru combaterea problemelor cu inima și a celor cu rinichii sunt arahidele. Conținutul bogat în proteine ușor digerabile este potrivit și pentru creșterea și dezvoltarea corespunzătoare a organismului, iar indicele glicemic mic protejează corespunzător sistemul circulator.

În aceeași ordine de idei, autoritățile americane în domeniul controlului alimentației au catalogat nucile drept produs alimentar și homeopatic pentru combaterea problemelor sistemului cardiovascular, amintind în repetate rânduri că utilizarea nucilor în alimentație este o metodă sigură de profilaxie.

Introdu nucile cu grijă în ritualul tău alimentar și bucură-te de o stare generală de bine, grație efectelor pozitive ale acestora. Comandă acum din magazinul online METRO.zakaz nuci dintr-un sortiment divers, la prețuri prietenoase.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?