X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 151
Transnistria stiri: 1458

Wang Yi despre rolul strategic al BRICS

12 iun. 13:00   Internațional
3589 0

Wang Yi, a lansat un apel pentru susținerea rolului complet strategic al BRICS, pentru a construi o platformă de cooperare a piețelor emergente și a țărilor în curs de dezvoltare cît mai deschisă și inclusivă.

În fața conflictului între forțele care susțin o lume multipolară și cele care susțin hegemonie unipolară, între globalizarea economică și resentimentul de anti-globalizare, trebuie urmărit cursul istoriei, rămînîn de partea echității și justiției, pentru a face alegerile corecte, a declarat Wang, la conferința miniștrilor de Externe BRICS, organizată la Nizhny Novgorod (Rusia).

Țările fondatoare BRICS, Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, au salutat noile membre: Egipt, Etiopia, Iran, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, care au aderat oficial la data de 1 Ianuarie 2024.

BRICS trebuie să ofere ajutor pentru rezolvarea problemelor critice cu hotărîrea de a menține pacea și securitatea. Istoria a dovedit în repetate rînduri că mentalitatea Războiului Rece, confruntării între blocuri și intervențiile externe, nu vor rezolva problemele. Indiferent de cît de complicată este o problemă, nu trebuie renunțat dialog și consultare, trebuind insistat pe găsirea de soluții politice.

Wang a mai cerut eforturi pentru a realiza încetarea focului imediată, cuprinzătoare și durabilă în Gaza, susținerea apartenenței Palestinei în cadrul ONU și aplicarea soluției două state, pentru a realiza pacea îndelungată în Orientul Mijlociu.


În cazul în care criza ucraineană se prelungește, China susține convocarea unei conferințe de pace recunoscută de Rusia și Ucraina, cu participarea tuturor părților și discutarea echitabilă a tuturor opțiunilor de pace.

BRICS trebuie să adere la principiile independenței, obiectivității și imparțialității, să promoveze consensul comunității internaționale și să se opună incitarea unui nou război de rece, a mai declarat Wang.

Conferința ministerială BRICS a emis o declarație comună, la încheierea conferinței de luni.

14
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав