X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Ce prevede Tratatul de parteneriat strategic dintre Rusia și Coreea de Nord

19 iun. 18:30   Externe
2867 0

Liderii Rusiei și Coreei de Nord, Vladimir Putin și Kim Jong-un, au semnat un Tratat de parteneriat strategic vast.

Potrivit lui Vladimir Putin, după discuțiile cu Kim Jong-un la Pyongyang, Tratatul de parteneriat semnat astăzi prevede, printre altele, asistență reciprocă în caz de agresiune împotriva uneia dintre părțile la tratat.

În acest context, liderul rus a atras atenția asupra declarațiilor SUA și ale altor țări NATO cu privire la furnizarea către Ucraina de sisteme de precizie cu rază lungă de acțiune, avioane F-16 și alte arme și echipamente pentru lovituri pe teritoriul rusesc.

"Aceasta nu este doar o declarație, ci se întîmplă deja, iar toate acestea reprezintă o încălcare grosolană a restricțiilor luate de țările occidentale în cadrul diferitelor tipuri de obligații internaționale", a subliniat Putin.

El a calificat poziția obiectivă și echilibrată a conducerii nord-coreene cu privire la criza ucraineană drept o confirmare a cursului suveran al țării.


Moscova și Pyongyang urmăresc o politică externă independentă și nu acceptă șantajul, a continuat Putin.

Șeful statului rus a precizat că Rusia nu exclude cooperarea tehnico-militară cu RPDC în conformitate cu tratatul semnat.

La rîndul său, Kim Jong-un a confirmat că tratatul prevede dezvoltarea cooperării, inclusiv în domeniul militar.

"Acest tratat puternic nu este <...> decît un document cu adevărat constructiv, orientat spre viitor, exclusiv pașnic și defensiv, menit să protejeze și să apere interesele fundamentale ale popoarelor celor două țări. Nu am nicio îndoială că va deveni o forță motrice care va accelera crearea unei noi lumi multipolare", a adăugat liderul RPDC.

Vladimir Putin se află într-o vizită de stat în RPDC în perioada 18-19 iunie, la invitația lui Kim Jong-un.

18
0
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?