Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1410

China respinge sancțiunile SUA împotriva companiilor sale

12 iun. 21:00   Internațional
2350 0

Statele Unite ale Americii au răspîndit din nou narațiuni false despre regiunea Xinjiang și cu pretextul drepturilor omului au sancționat ilegal mai multe companii chineze.

Față de acest lucru China se opune ferm și condamnă cu vehemență, a declarat purtătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe al Chinei, Lin Jian. Departamentul de Securitate Internă din SUA anunțase luni includerea a trei firme chineze pe lista de sancțiuni pentru utilizarea muncii silite în cazul uigurilor din Xinjiang și, prin urmare, importul de produse a fost interzis.

Lin a precizat că dezvoltarea regiunii Xinjiang este vizibilă, în timp ce politicile de administrare a zonei de guvernul central chinez se bucură de sprijinul oamenilor. ”Munca forțată” sau ”genocidul rasial” în Xinjiang sînt pure minciuni. În baza acestor minciuni, SUA impun legi nesătătoase care vizează Xinjiang, intervin grosolan în afacerile interne ale Chinei, purturbă grav ordinea normală a pieței, încalcă regulamentele comerțului internațional și normele fundamentale în relațiile internaționale. Realitatea este că SUA intenționează să aducă în Xinjiang ”șomajul silit”, să submineze drepturile la viață decentă, angajare în muncă și de dezvoltare a zonei și a uigurilor, sub pretextul drepturilor omului, și să împiedice dezvoltarea Chinei folosindu-se de regiunea Xinjiang.

China solicită SUA să înceteze imediat orice stigmatizare și discreditare, să anuleze sancțiunile unilaterale ilegale față de companiile chineze, să abandoneze ingerința în afacerile interne cu pretextul drepturilor omului și să stopeze subminarea intereselor Chinei. Autoritățile de la Beijing vor continua să adopte măsuri pentru susținerea cu fermitate a drepturilor și intereselor justificate și legale ale firmelor chineze, a mai declarat purtătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe, Lin Jian.

0
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?