X 
Arşiţa stiri: 187
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Zeci de zboruri au fost anulate în Filipine

5 iun. 14:00   Externe
2613 0

Sute de locuitori din apropierea Muntelui Kanlaon din Filipine au primit ordin de evacuare, marţi, după ce vulcanul a erupt, trimiţînd spre cer o coloană de cenuşă cu o înălţime de cinci kilometri, care a provocat anularea a zeci de zboruri.

Muntele Kanlaon a erupt, provocînd un cutremur puternic, avertizînd că depunerile de cenuşă şi mirosul sulfuros vor afecta satele din jur.

Un număr de 43 de cutremure vulcanice au fost înregistrate în decurs de 24 de ore, pînă la miezul nopţii de luni spre marţi, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Peste 60 de zboruri a trei operatori interni au fost anulate, fiind afectaţi peste 5.000 de pasageri.

Situat pe Negros, cea de-a patra cea mai populată insulă a arhipelagului, Muntele Kanlaon este unul dintre cei 24 de vulcani cu activitate seismică din ţară. El se întinde pe două provincii şi se află în cel mai înalt punct al insulei, cu o înălţime de 2.465 de metri deasupra nivelului mării.


Filipine se află de-a lungul Cercului de Foc, un arc de falii seismice de 40.000 de kilometri de-a lungul Oceanului Pacific, unde se află peste jumătate dintre vulcanii din lume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав