X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Pregătri pentru evacuare: Un vulcan periculos s-a activat în Indonezia

17 mai. 15:15   Externe
2149 0

Indonezia se pregătește pentru erupția vulcanului Ibu. Nivelul de pericol al vulcanului a fost ridicat la cel mai ridicat, iar centrele de evacuare au fost deja pregătite.

Se pare că primele semne de activitate vulcanică au apărut pe 8 mai. Apoi, intensitatea lor a crescut, iar pe 16 a avut loc o intensificare a activității, iar experții au ridicat nivelul de alertă la 4 - cel mai ridicat.

Rezultatele monitorizării arată indicii semnificative de creștere a activității începînd cu jumătatea lunii aprilie 2024. În zona vulcanului au loc cutremure de adîncime și cutremure intense de mică adîncime, ceea ce indică migrarea magmei la adîncimi mai mici, relatează Noi.md cu referire la unian.net.

O coloană de cenușă și fum a ajuns la o înălțime de aproximativ 5.000 de metri de la craterul de vîrf, în timp ce emisiile de lavă roșiatică s-au răspîndit pe o rază de 1,5 km.

Oamenii sînt rugați să nu se apropie de vulcan la mai puțin de 7 kilometri, să rămînă vigilenți și să urmeze instrucțiunile autorităților locale. În cazul unei căderi de cenușă, locuitorii au fost sfătuiți să folosească măști și ochelari de protecție. Autoritățile locale au pregătit deja corturi de evacuare.


Vulcanul Ibu este foarte activ, cu peste 80 de erupții în acest an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?