Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Erupție spectaculoasă în Indonezia

19 mai. 17:00   Externe
2768 0

Vulcanul Ibu, de pe izolata insulă indoneziană Halmahera, a erupt în mod spectaculos sîmbătă seară.

Un nor de cenușă gri s-a ridicat la peste patru kilometri, iar oamenii din șapte sate din apropiere au fost evacuați, au anunțat duminică autoritățile, relatează Reuters și Libertatea.

Imaginile publicate de agenția de vulcanologie din Indonezia au arătat vulcanul cînd a aruncat pe cer un nor de fum și cenușă gri, în timp ce fulgere purpurii brăzdau cerul în zona craterului său. O echipă comună formată din poliție, armată și oficiali de căutare și salvare a fost trimisă în zonă pentru a evacua locuitorii din satele din apropierea vulcanului, a declarat Abdul Muhari, de la agenția de gestionare a dezastrelor.

Nu este clar cîți oameni au fost relocați, dar autoritățile au recomandat ca oamenii să fie evacuați pe o rază de șapte kilometri.

Ibu a erupt de mai multe ori în această lună, iar agenția de vulcanologie din Indonezia a ridicat joi nivelul de alertă al vulcanului la cel mai înalt nivel.


Activitățile lui Ibu urmează unei serii de erupții ale diferiților vulcani din Indonezia, care se află pe „Cercul de Foc” al Pacificului și are 127 de vulcani activi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?