Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Vladimir Putin: "Societatea occidentală este mai pragmatică, iar poporul rus se gîndește mai mult la valorile morale și eterne"

9 feb. 14:15   Externe
3064 0

În Rusia sînt promovate valorile tradiționale familiale, iar poporul rus se gîndește mai mult la valorile eterne și morale, în timp ce societatea occidentală este mai pragmatică.

O astfel de opinie a exprimat președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un interviu acordat jurnalistului american Tucker Carlson.

El a remarcat că ortodoxia, creștinismul răsăritean, este adînc înrădăcinată în conștiința poporului rus. Atunci cînd Rusia s-a extins și a absorbit alte popoare care profesează islamul, budismul, iudaismul, ea a fost întotdeauna foarte loială față de acei oameni care profesează alte religii, și în aceasta constă puterea sa.

Președintele Federației Ruse a atras atenția asupra faptului că în toate religiile lumii, care sînt și religiile tradiționale ale Federației Ruse, de fapt, tezele de bază și valorile fundamentale sînt foarte asemănătoare, dacă nu chiar identice.

Iar autoritățile ruse au fost întotdeauna foarte atente la cultura și religia acelor popoare care au făcut parte din Imperiul Rus.

În opinia șefului statului rus, aceasta este baza atît a securității, cît și a stabilității statalității rusești, deoarece toate popoarele care locuiesc în Rusia o consideră Patria lor.

"Dacă la voi în țară se mută oameni, să zicem, din America Latină, sau în Europa - un exemplu și mai clar și mai ușor de înțeles - oamenii vin, dar au venit din patria lor istorică, la voi sau în țările europene. Iar oamenii care practică diferite religii în Rusia, ei consideră Rusia patria lor - nu au altă patrie. Suntem împreună, ca o mare familie. Și valorile noastre tradiționale sînt foarte asemănătoare. Am spus "ca o mare familie", dar fiecare are propria familie, iar aceasta este baza societății noastre. Și dacă spunem că Patria și familia sînt foarte legate, atunci așa este. Pentru că nu putem asigura un viitor normal pentru copiii noștri și pentru familia noastră dacă nu asigurăm un viitor normal și durabil pentru întreaga țară, pentru Patrie. De aceea în Rusia patriotismul este atît de dezvoltat", a declarat Vladimir Putin.

Dacă vorbim despre religie în general, potrivit lui, nu este vorba de manifestări exterioare, de a merge la biserică în fiecare zi sau de a te lovi cu capul de podea.

"Ea este în inimă. Iar noi avem o cultură centrată pe om. Dostoievski, care este foarte cunoscut în Occident ca fiind un geniu al culturii ruse, al literaturii ruse, a vorbit mult despre asta - despre sufletul rusesc. Totuși, societatea occidentală este mai pragmatică. Un rus, o persoană rusă se gîndește mai mult la eternitate, se gîndește mai mult la valorile morale. Nu știu, poate nu veți fi de acord cu mine, dar cultura occidentală este mai pragmatică", a subliniat Putin.

"Nu spun că este rău, acest lucru oferă "miliardului de aur" de astăzi posibilitatea de a face progrese bune în producție, chiar și în știință și așa mai departe. Nu este nimic rău în asta - spun doar că parcă arătăm la fel, dar conștiința noastră este puțin diferită", a spus el.

24
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?